Så jävla less

Kom hem och läste Bloggkommentatorernas inlägg om DennisM, där de bemöter hans inlägg om  att islam är en farlig och ociviliserad religion.

Det är en sak att Dennis är en idiot som skriver som han skriver. Men kommentarerna? där han blir uppmuntrad och påhejad? Även kommentarerna hos bloggkommentatorerna. Orkar inte med sånt. Så försöker man lägga lite tid på att förklara att kristendomen inte är så mycket bättre och att islam därför bör kunna genomgå samma reformeringsprocess. Förgäves, såklart.

När jag senast idag snackade men en på jobbet om just islam. Visste inte ens om att hon var muslim, eftersom hon inte bär slöja, men hon beskrev sig som väldigt religiös. Men hon berättade om ett seminariehelg hon varit på med andra muslimska familjer, där hela helgen handlade just om hur de ska kunna anpassa sig till den svenska kulturen och leva i Sverige. Hur de ska arbeta för att vinna kunskap i Sverige, och därigenom kunna hjälpa sitt hemland (hon är från Afghanistan).
Att först lyssna på en sådan positiv berättelse om människor som försöker förbättra sin situation och verkligen anstränger sig för att ta till sig sitt nya hemland. Och så kommer man hem och möts av sån här skit? Det, om något, gör att man blir så jävla less.

Fattar inte varför så många människor har ett sådant enormt behov av att berätta om sina negativa åsikter kring andra människors levnadssätt/religion/utseende/vad fan det nu är.

Kristendom är exakt lika fundamental som islam i grunden. Innehåller exakt samma tankar, berättelse, påbud och regler. Men vad har hänt med kristendom, judendom m.fl.? Jo, det har utvecklats i takt med samhället. Tagit till sig nya idéer, reformerats och utvecklats. Kan vi därför anta att islam kommer att reformeras på samma sätt, när samhället i de islamska länderna utvecklas? Självkart.
Varför är det så svårt att förstå?

Annonser
Det här inlägget postades i Åsiktsmaskinen, Livet. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Så jävla less

  1. Visselpaj skriver:

    Tycker du verkar ha en ganska välskriven blogg. Har börjat följa den på bloglovin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s