Att bara kämpa för stolthet är tydligen inte nog

Köpte faktiskt mitt första ex av Veckorevyn idag!

Främst för att jag tycker att deras kampanj är bra och viktig och förtjänar stöd, men också för att jag ville läsa tidningen själv och inte diskutera utifrån lite bilden som bollats runt mellan bloggar och nyhetssidor.

Även när jag läst artiklarna etc.tycker jag fortfarande att kampanjen är grym. Och jag är ännu mer irriterad på all kritik som kampanjen fått.

Förlåt, men så här är det verkligen varje gång kvinnor ska kampanja för något. Det räcker liksom inte med att man skriver om att kvinnor ska vara stolta över sina kroppar. Man ska vara påklädd, inte för sexig och dessutom ska man helst inte sälja några tidningar på det. Helst ska man säga något om objektifiering och sexualiseringen av samhället också, one cause is not enough!!! Och varför nämner de inget om anorexi, rätten till abort, våldtäkter eller någon av de andra mycket viktigare kvinnorfrågorna?

När jag tänker efter, är det inte såååååå mycket viktigare att barn dör i Afrika än att vi i-landskvinnor går runt och whinear över våra kroppar? Lika bra att lägga ner hela grejen med en gång.

Varje gång kvinnor försöker lyfta en fråga så möts vi av kritik, kritik och kritik. Det är fel sak, på fel sätt, i fel syfte. Samma sak hände nyligen då kampanjen Prata om det fick rätt mycket uppmärksamhet. Läste då en tyvärr borttappad krönika/blogginlägg där det ungefär var ”synd” att det inte fanns något viktigare att prata om än ”sex. Dåligt sex.” Medan barn svälter och allt var det var.

Det finns tydligen alltid något som är fel när man kampanjar för att kvinnor ska få det bättre. Och som kvinna duger man tydligen inte förrän man tagit hela jävla världen på sina axlar och helt resten av universum också.

Blir så trött på att vi inte kan detta för vad det är: ett grymt initiativ som säkerligen kommer få många tonårstjejer att ha en bättre inställning till sina egna kroppar. Att vi inte kan släppa det här med att en kvinna som inte är Moder Teresa inte är bra nog. Herregud, till och med Moder Teresa har fått sin beskärda del av kritik.

Tur att det finns ett helt gäng grymma tjejer som fortsätter sprida budskapet.

Annonser
Det här inlägget postades i Åsiktsmaskinen och har märkts med etiketterna , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s